Συνταγή για πλιγούρι σοτέ με κρεμμύδια, ελιές και ντομάτες:
• Μερίδες: 2
• Δυσκολία: *
• Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
• Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. πλιγούρι
- 2 σφιχτές ώριμες ντομάτες
- 20 ελιές
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 λεμόνι
- 1 κλωναράκι ρίγανη
- 3 κλωναράκια μαντζουράνα
- 3-4 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 30-40 γρ.)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάστε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 20 λεπτά, πλύντε το και βράστε το σε νερό, δύο φορές τον όγκο του, για 10-15 λεπτά -ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του.
- Στη συνέχεια στραγγίξτε το υγρό που περισσεύει και αφήστε το πλιγούρι να κρυώσει.
- Πλύντε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το ζεστό πλιγούρι και τις ελιές, τρίψτε τη ρίγανη, αρωματίστε με τη μαντζουράνα, προσθέστε το λάδι, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και όσο αλατοπίπερο θέλετε.
- Ανακατέψτε τη σαλάτα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.
–
Περισσότερες υγιεινές, θρεπτικές Superfood συνταγές που σας γεμίζουν ενέργεια θα βρείτε στο βιβλίο «SUPERFOODS»