• Σάββατο, 15 Αύγουστος 2020 | 12:53
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού

Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες.

  • Προετοιμασία: 30΄

  • Αναμονή Στο ψυγείο: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)

Για τις μπαλίτσες τυριού

  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla,
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές πράσινες, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 - 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, ψιλοκοπανισμένα

Για τη σαλάτα

  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό κρασί)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ:

  • Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.

Μπαλίτσες τυριού:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.

Σαλάτα:

  • Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα (ή τα μοιράζω σε πιάτα).

Σερβίρισμα:

  1. Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές Καλαμών, τις πράσινες ελιές, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης (ή τα κουκουνάρια).
  2. Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι.
  3. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες.
Γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C, Ε, πολυφαινόλες, ολευρωπαίνη και λουτεΐνη περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής και θωρακίζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία.
Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το κάλιο που παρέχεται συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Η προσθήκη μοτσαρέλας και φρέσκου τυριού κρέμα ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Ιδανική αντιοξειδωτική ORAC πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%