Logodiatrofis.gr
ΣαλάτεςΣυνταγές

Σπαράγγια με κρέμα και καπνιστό σολομό

Μια εκπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις σπαράγγια με κρέμα και καπνιστό σολομό.

Υλικά

  • 700g μεγάλα λευκά σπαράγγια (20 τεμάχια)
  • 4 φέτες (+/- 150 g) καπνιστός σολομός
  • 400g πρώιμες πατάτες
  • 125 g μαργαρίνη
  • 125 ml κρέμα σόγιας Alpro για μαγειρική
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκα βότανα: μερικά κλωναράκια μαϊντανό, άνηθο , μυρώνι, 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λευκό πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τρίψτε το πιπέρι. Τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Σβήστε με λευκό κρασί και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  3. Αφήστε να βράσουν μέχρι να έχετε περίπου το 1/4 της ποσότητας του υγρού.
  4. Σουρώστε τη sauce και κρατήστε το υγρό σε μια κατσαρόλα.
  5. Προσθέστε τη φυτική κρέμα σόγιας Alpro και αφήστε τη sauce και πάλι να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 125g κρύα μαργαρίνη.
  7. Μην ξαναψήσετε την sauce γιατί θα πήξει.
  8. Ψιλοκόψτε όλα τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέστε τα στη sauce.
  9. Πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  10. Διατηρήστε τη sauce ζεστή μέχρι τη χρήση.
  11. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέστε τα σπαράγγια. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος). Αφαιρέστε τα από το νερό και στραγγίστε τα καλά.
  12. Πλύνετε τις πρώιμες πατάτες. Βράστε τες μέχρι να γίνουν al dente σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Ψήστε τες σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  13. Χωρίστε τα σπαράγγια και τον καπνιστό σολομό σε 4 πιάτα και πασπαλίστε με πιπέρι. Προσθέστε τις πατάτες και τη sauce. Γαρνίρετε με επιπλέον μυρωδικά.

Διατροφικό tip

Ένα φαγητό με τεράστια διατροφική αξία, και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον νου, τα σπαράγγια από την άλλη είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και βοηθούν στην διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ένα σούπερ θρεπτικό γεύμα, αλλά και σούπερ γευστικό με την βοήθεια της κρέμα σόγιας Alpro για μαγειρική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ