• Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 | 17:53
Συνοπτικές οδηγίες του Δ.Γρηγοράκη για Διατροφή στις Εξετάσεις Συνοπτικές οδηγίες του Δ.Γρηγοράκη για Διατροφή στις Εξετάσεις

Η πνευματικη διαύγεια του μαθητή είναι απαραίτητη για τις εξετάσεις.

 

 Πώς θα το πετύχει αυτό; Μέσω ισοροπημένης διατροφής.

Διαβάστε παρακάτω τις συνοπτικές οδηγίες για τη Διατροφή των μαθητών στις εξετάσεις:

Τα διατροφικά «sos» των εξετάσεων...

  • Καλό Πρωινό
  • Ποικιλία τροφίμων
  • Συχνότητα γευμάτων
  • Ενυδάτωση
  • Ελαφρύ βραδινό

Συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του μαθητή...

  • Ω-3 λιπαρά οξέα
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Βιταμίνες συμπλέγματος Β
  • Μαγνήσιο
  • Καφεΐνη
  • Ginseng

Τα κατάλληλα τρόφιμα...

  • Γάλα- Γιαούρτι
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Σολομός
  • Αβγό
  • Ξηροί καρποί
  • Φρούτα
  • Συκώτι
  • Κακάο/μαύρη σοκολάτα
  • Καφές

Την ημέρα των εξετάσεων....

  • Όχι με στις εξετάσεις με «άδειο στομάχι»
  • Αλλά ούτε και με... γεμάτο!
  • Την ώρα του διαγωνίσματος: Καραμέλες - τσίχλες με ζάχαρη,
  • Νερό ή πορτοκαλάδα για την πρόληψη του κινδύνου αφυδάτωσης

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
• Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
• Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
• Επιστημονικός Συνεργάτης Α' Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο
• Εκπαιδευτής Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

- Κολωνάκι: Σκουφά 32, Τηλ: 2103647517
- Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, Τηλ: 2102520977
Email: [email protected]

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%