Εκτός από πανέξυπνη, η σουπιά είναι και πάρα πολύ νόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό σουπιές
- ½ κιλό αντίδια
- ½ κιλό βλήτα
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις και να καθαρίσεις τα χορταρικά.
- Αφού το κάνεις αυτό, βράσε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ρίξε το Flora Soft με βούτυρο και άφησε το να λιώσει.
- Στη συνέχεια, ρίξε μέσα τα χορταρικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και σόταρέ τα.
- Όταν τα χορταρικά μαζέψουν και μαραθούν σβήσε τα με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Πρόσθεσε τώρα τις σουπιές και τον πελτέ ντομάτας μαζί με 3 ½ ποτήρια καυτό νερό και άφησε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αυτό ήταν, οι σουπιές με αντίδια και βλήτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!