Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα Βασιλικού, καλαμάρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μια συνταγή που συνδυάζει άψογα το σπαγγέτι με το καλαμάρι.

 

υστατικά για 4-5 άτομα:

  • 400g Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Barilla
  • 400g Σάλτσα Βασιλικού Barilla
  • 200g καθαρισμένο καλαμάρι
  • 40g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • Μισό κρεμμύδι
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι, κόψτε το καλαμάρι σε μικρές φέτες.
  2. Προθερμάνετε έναTeflon τηγάνι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τσιγαρίστε το κομμένο κρεμμύδι και μετά προσθέστε το καλαμάρι.
  3. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
  4. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τη σάλτσα βασιλικού και αφήστε στην άκρη.
  5. Βράστε τα Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης σε αρκετό βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο.
  6. Στραγγίστε τα σπαγγέτι al dente, ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Το κατεψυγμένο καλαμάρι, η σουπιά και το χταπόδι είναι συχνά πιο τρυφερά από τα φρέσκα γιατί η δημιουργία μεγάλων κρυστάλλων πάγου μέσα στο ψαχνό σπάει τις σκληρές ίνες .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ