Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακΣυνταγές

Αραβική πίτα με φέτα, ελιές και λιαστή ντομάτα

Μια συνταγή γνήσιας ελληνικής διατροφής, συνδυασμένη με τη γεύση της Μέσης Ανατολής!

  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Χρόνος μαγειρέματος: 4΄-5΄

Υλικά (2 μερίδες)

  • 2 κ.γλ. µαργαρίνη (σε θερµοκρασία δωµατίου)
  • 4 µικρές αραβικές πίτες
  • 100 γραµµ. τυρί τύπου φέτα µε χαµηλά λιπαρά, κοµµένο σε µικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. λιαστές ντοµάτες, στραγγισµένες και κοµµένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. φρέσκος µαϊντανός
  • 1/4 φλιτζ. ελιές Καλαµών, χωρίς κουκούτσια και κοµµένες στα 4

Εκτέλεση συνταγής

1. Ανοίγουμε τις αραβικές πιτούλες στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό τους με μαργαρίνη Βιτάμ.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη Μεσογειακή Εν Ελλάδι, τα μπαστουνάκια της λιαστής ντομάτας, το μαϊντανό και τις ελιές. Γεμίζουμε τα πιτάκια με το μίγμα αυτό και τα κλείνουμε προσεκτικά.
3. Ζεσταίνουμε τα πιτάκια στην τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου για να ροδίσουν ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Γευστική «πρόταση» που τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με τον τρόπο αυτό αποτελεί μία ιδανική λύση για την τόνωση του μεταβολισμού. Πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας παρέχει πολύτιμη ενέργεια, εφοδιάζοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό με βιταμίνες C και Ε, ολευρωπαΐνη, λυκοπένιο που προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία, καθώς και από διάφορες μορφές καρκίνου! Η θρεπτική πληρότητα της συνταγής ολοκληρώνεται με τις φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και με το ασβέστιο για δυνατά οστά και δόντια.

Διατροφικό tip: Εντάξτε ευρεία ποικιλία τροφίμων στη διατροφή σας! Έτσι εξασφαλίζετε την πρόσληψη του συνόλου των διατροφικών συστατικών, αφού κάθε τροφή συνεισφέρει με το δικό της τρόπο στη θρέψη!

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 888

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ