• Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 | 15:08
Πανακότα φράουλα Πανακότα φράουλα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή!

Υλικά:

  •  500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
  •  100γρ Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
  •  10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗ ΓΙΩΤΗΣ
  •  10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
  •  1 κουτ. σούπας Ρούμι
  •  70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro


Εκτέλεση:

  1.  Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
  2.  Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
  3.  Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
  4.  Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
  5.  Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
  6.  Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό
  7.  Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
  8.  Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το γλύκισμα Ανά Μερίδα 85γραμ

  • Ενέργεια 102 kcal
  • Πρωτεΐνες 3,5 g
  • Υδατάνθρακες 10,0 g
  • Σάκχαρα 8,8 g
  • Λιπαρά 5,4 g
  • Κορεσμένα 3,7 g
  • Εδώδιμες ίνες 0,2 g
  • Νάτριο 0,04 g

 

Μερίδες ανά γλύκισμα: 8

Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ισοδύναμα αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%