• Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 | 07:16
Κέικ καρότο με κρέμα τυριού Κέικ καρότο με κρέμα τυριού

Η πιο νόστιμη συνταγή για κέικ καρότου...

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

...για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. γλυκαντικό
  • 1 βανίλια
  • 240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 450 γραμ. καρότο, τριμμένο

...για την κρέμα τυριού

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. τυρί κρέμα light
  • 30 γρ. γλυκαντικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

...για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.
  2. Βάζετε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γλυκαντικό και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
  3. Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τα ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
  4. Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ μέσα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 23x30εκ. και ψήνετε για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το βάλετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  7. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

...για την κρέμα τυριού

  1. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  2. Μόλις κρυώσει το κέικ καλά, απλώνετε την κρέμα ομοιόμορφα από πάνω και σερβίρετε.

Διατηρείται στο ψυγείο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%