• Κυριακή, 18 Αύγουστος 2019 | 12:27
Πουρές με σχοινόπρασο Πουρές με σχοινόπρασο

Ανακαλύψτε τον ιδανικό πουρέ με αρωματικά φυτά.

Ο πουρές είναι το αγαπημένο πιάτο των παιδιών, αλλά και μια ευχάριστη γκουρμέ νότα στο τραπέζι σας.

Η βασική συνταγή είναι απλή. Πολτοποιημένες βραστές πατάτες που βράζουν με γάλα ή κρέμα γάλακτος και χτυπιούνται με σύρμα για να αποκτήσουν μια λεία υφή, με την προσθήκη βούτυρου στο τέλος.

Πουρές δεν γίνεται φυσικά μόνο με πατάτες, οι οποίες όμως μπορούν να αποτελούν τη βάση για άλλες παρασκευές πουρέ, όπως με σπανάκι, παντζάρι, κολοκύθα κλπ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε αρωματικά φυτά λίγο πριν την τελική του μορφή και θα δείτε να παίρνει άλλες γευστικές διαστάσεις. Για παράδειγμα το φρέσκο θυμάρι η φρέσκια ρίγανη, ο φρέσκος κόλιανδρος ή το σχοινόπρασο είναι ιδανικά για τον πουρέ πατάτας, όχι μόνο μέσα στο μείγμα του, αλλά και για τη διακόσμησή του.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ GKIKAS FARM

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. Βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2' να εξατμιστεί η υγρασία τους.
  4. Λιώνουμε αμέσως τις πατάτες, πριν κρυώσουν με το εργαλείο του πουρέ
  5. Σκορπάμε μέσα στις λιωμένες πατάτες κομματάκια βουτύρου και μισό φλιτζάνι γάλα, τόσο όσο για να δώσουμε στον πουρέ την πυκνότητα που επιθυμούμε.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τον πουρέ με κουτάλι.
  7. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και   συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Διατροφική αξία

Ο πουρές πατάτας αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Σε συνδυασμό με το σχοινόπρασο κάνουν το παραπάνω γεύμα μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή αφού, το σχοινόπρασο είναι ένα αρωματικό φυτό με μοναδικές ιδιότητες.

Αρχικά, το σχοινόπρασο χαρακτηρίζεται για τις ήπιες διουρητικές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Προσφέρει, επίσης, ενδυνάμωση των οστών λόγω της περιεκτικότητας του σε ασβέστιο και βιταμίνη Κ, προστασία στην όραση από εκφυλιστικές ασθένειες και ευεργετικές επιδράσεις στο κυκλοφορικό σύστημα.

Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, σίδηρο, μαγνήσιο, φυλικό οξύ, φώσφορο και κάλιο, χωρίς να αποδίδει θερμίδες.

Για να επωφεληθείτε και εσείς από τις μοναδικές ιδιότητες του φυτού αυτού επιλέξτε σχοινόπρασο σε γλαστράκια με τίτλο GKIKAS FARM «Ο Κήπος της Κουζίνας».

Στην εταιρεία GKIKAS FARM όλα τα προϊόντα καλλιεργούνται με απόλυτα σύγχρονες μεθόδους, πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο GLOBAL G.A.P. (EUREPGAP) ενώ συνεχείς έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής διασφαλίζουν την ποιότητά τους.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%