Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακΣυνταγές

Παστέλι με Βρώμη

Ένα αλλιώτικο παστέλι, με υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα που θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ!

Υλικά

  • 200 gr. νιφάδες βρώμης
  • 40 gr. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 90 gr. μέλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους ή σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να πάρουν μια βράση.
  3. Αποσύρεις, προσθέτεις την βρώμη, ανακατεύεις καλά.
  4. Στρώνεις το μείγμα σε ένα μικρό ταψί σε λεπτή στρώση
  5. Ψήνεις στους 160ο C για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνεις να κρυώσει και τεμαχίζεις σε τετράγωνα κομμάτια, θα τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές κουτί.

Διατροφική αξία

Το παστέλι, με πρώτες ύλες το μέλι και το σουσάμι, είναι διατροφικά ανώτερο από τα άλλα σνακ και πλουσιότερο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Παρότι έχει πολλά λιπίδια, εντούτοις πρόκειται για ευεργετικά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως το λινελαϊκό και το λινολενικό οξύ.

Ακόμη, το παστέλι δεν έχει χοληστερίνη, ούτε είναι αλατισμένο.

Επίσης, συγκριτικά με τα άλλα σνακ, είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος.

Η σοκολάτα γάλακτος έρχεται δεύτερη μετά το παστέλι όσον αφορά την περιεκτικότητά της σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ