• Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019 | 05:54
Κουνουπίδι με κρέμα Κουνουπίδι με κρέμα

Μια διαφορετική αλλά νόστιμη συνταγή για σαλάτα με κουνουπίδι και κρέμα.

  • Εκτέλεση: 20'

Συστατικά (4 μερίδες)

  • 1 κουνουπίδι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, κόλιαντρο, άνηθο, εστραγκόν)
  • 4 κουταλιές της σούπας σπόροι ροδιού
  • 40g κάσιους
  • 250ml κρέμα σόγιας για μαγειρική Alpro
  • 6 εκατοστά τζίντζερ
  • 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε κόβοντας το κουνουπίδι. Στη συνέχεια βάλτε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ και ψιλοκόψτε σε ένα μίγμα που μοιάζει με την υφή του κουσκούς.
  2. Τσιγαρίστε το τζίντζερ και το σκόρδο αφού τα έχετε ψιλοκόψει. Προσθέστε το κουνουπίδι κουσκούς στην κατσαρόλα και ψήστε για περίπου 2 λεπτά. Εν τω μεταξύ, κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφαιρέστε τους σπόρους από το ρόδι και κρατήστε το χυμό ροδιού. Ψήστε τα κάσιους σε ένα στεγνό τηγάνι.
  3. Ανακατέψτε το κουσκούς κουνουπίδι με τα βότανα , το κομμένο σε φέτες αγγούρι και τα καβουρδισμένα κάσιους. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  4. Τέλος, ψιλοκόψτε λίγο τζίντζερ και τσιγαρίστε το για να απελευθερώσει τα αρώματά του. Προσθέστε την κρέμα σόγιας για μαγειρική Alpro. Βράστε το μείγμα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα με το κουσκούς κουνουπίδι και σερβίρετε αμέσως.

Διατροφικό tip

Μια σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη της γήρανσης και στην επούλωση των πληγών.

Η κρέμα σόγιας για μαγειρική Alpro, το κάνει πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες αλλά και σε γεύση για όσους δεν είναι λάτρεις των λαχανικών με ελάχιστες θερμίδες.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%