• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 | 13:12
Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Ένα φυσικό συνθετικό πρεβιοτικό μπορεί επιλεκτικά να αυξήσει την ανάπτυξη του προβιοτικού που μειώνει τη χοληστερόλη, Lactobacillus plantarum LPLDL (OptiBiotix Health), καθώς επίσης να αυξήσει τη δραστηριότητα που αφορά τη μείωση της χοληστερόλης.

H μελέτη παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Διεθνή Επιστημονική Συνδιάσκεψη για τα Προβιοτικά και την Πρεβιοτική (IPC) 2017.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Σοφία Kολιδά, από το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Reading, αυτή είναι η πρώτη φορά που η έρευνα έχει αναδείξει τη σύνθεση ενός συνθετικού πρεβιοτικού που είναι ικανό να ενισχύσει το όφελος για την υγεία ενός συγκεκριμένου προβιοτικού.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία αντίστροφου ενζύμου για να συνθέσουν μια πρεβιοτική β-γαλακτοσιδάση που εκφράζεται από την LPLDL (LPGOS), για να ενισχύσει επιλεκτικά την δραστηριότητα ανάπτυξης του Lactobacillus plantarum LPLDL προβιοτικού και τη δραστηριότητα μείωσης της χοληστερόλης. Το LPLDL επιλέχθηκε από περισσότερα από 4.000 άλλα βακτηριακά στελέχη λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τόσο τη χοληστερόλη όσο και την αρτηριακή πίεση.

Σε προηγούμενη μελέτη, βρέθηκε ότι μειώνει τη χοληστερόλη LDL κατά 13,9% και την αρτηριακή πίεση κατά 5,1%. Όταν συνδυάστηκε με το πρεβιοτικό LPGOS, το LPLDL βρέθηκε να αυξάνει το αποτέλεσμα μείωσης της χοληστερόλης κατά περισσότερο από τριπλάσια σε περίοδο 24 ωρών.

"Χρησιμοποιώντας το [LPGOS] επιτύχαμε τη σύνθεση του διαμορφωτή GOS [γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες] που λειτουργεί με πραγματική συνέργεια με το γονικό στέλεχος, όχι μόνο αυξάνοντας τον πληθυσμό του αλλά και επηρεάζοντας τη βιολογική δραστηριότητα του προβιοτικού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει αποδειχθεί αληθινή συνέργεια για ένα συμβιωτικό ", δήλωσε η Κολιδά.

Ναταλία Βάου
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%