Ειδήσεις

'Έτσι νικάμε τα Αυτοάνοσα'... ΑΥΤΟ το Σάββατο 23/06 με τα 'ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ' Τα νέα της Διατροφής

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Ιουνίου με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» τη νέα έκδοση του διατροφολόγου Dr. Δημήτρη Γρηγοράκη 'Έτσι νικάμε τα Αυτοάνοσα'.

Το ολοκαίνουριο βιβλίο του Δρα. Δημήτρη Γρηγοράκη «Έτσι νικάμε τα Αυτοάνοσα». Ο απόλυτος διατροφικός οδηγός πρόληψης και αντιμετώπισης των αυτοάνοσων διαταραχών!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για μία σύγχρονη πανδημία κρουσμάτων αυτοάνοσων διαταραχών.

Υπάρχουν δεκάδες σπάνια και μη αυτοάνοσα νοσήματα, στην πραγματικότητα όμως το εξής ΕΝΑ: Αυτό της διαταραχής του ανοσοποιητικού, η οποία εκφράζεται κατά περίπτωση στο εκάστοτε όργανο στόχος που παρουσιάζει συγκεκριμένη γονιδιακή ευαισθησία.

Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι η ανάπτυξη, ωρίμανση και κατ’ επέκταση η ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι κατεξοχήν διατροφοκεντρική.

Επομένως, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων πέρα από την εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η διατροφική φροντίδα του πολύτιμου ανθρώπινου συστήματος που ονομάζεται ανοσοποιητικό.

Αυξανόμενες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι βέβαιο ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως πολλές φορές και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών.

Αυτό επιβεβαιώνεται διαρκώς, από ολοένα και περισσότερες επιστημονικές ανακαλύψεις που σημειώνονται στο συγκεκριμένο πεδίο έρευνας. Σε κάθε περίπτωση, η αποκλειστική φαρμακοκεντρική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων δεν μπορεί παρά να αποτελεί μία μονομερή φροντίδα.

Σε αυτή την εκτενή μελέτη, αναλύεται η έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής και η ορθή προσέγγιση της αντιμετώπισης των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, συστήνονται στρατηγικές αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

Επιπλέον, απαντώνται σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, το ρόλο της βιταμίνης D, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείρισή τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Τέλος, παρουσιάζεται αναλυτικά η διατροφική διαχείριση των πλέον διαδεδομένων αυτοάνοσων (Σακχαρώδης διαβήτης 1, Νόσος Crohn, Ελκώδης κολίτιδα, Κοιλιοκάκη, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Θυρεοειδίτιδες κ.α.)

ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Δείτε επίσης

Η Εταιρεία Colgate - Palmolive στο Active Kids Summer Camp 2018

Η Εταιρεία Colgate - Palmolive στο Active Kids Summer Camp 2018

Η Colgate με τη συμμετοχή της στο Active Kids Summer Camp 2018, έμαθε στα παιδιά πώς να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και  τους μοίρασε δώρα ύστερα από  ένα ειδικά διαμορφωμένο στίβο μάχης, το παιδικό survivor.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία