• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 | 15:20
Θέλω να φτάσω τα 65 αλλά είναι πολύ δύσκολο. Κάποτε ήμουν 85, τα έχασα εύκολα αλλά λάθος! Θέλω να φτάσω τα 65 αλλά είναι πολύ δύσκολο. Κάποτε ήμουν 85, τα έχασα εύκολα αλλά λάθος!

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Ερώτηση: Είμαι 20 ετών, έχω ύψος 1.72 και είμαι 70 κιλά. Θέλω να φτάσω τα 65 αλλά είναι πολύ δύσκολο. Κάποτε ήμουν 85, τα έχασα εύκολα αλλά λάθος! Τώρα κάνοντας διατροφή πρέπει πραγματικά να παιδευτώ πολύ για να χάσω 2-3 κιλά. Τι προτείνετε; Μαρία

Απάντηση: Αγαπητή Μαρία,

Αρχικά ο ΔΜΣ σας είναι περίπου 23,7 (δηλαδή φυσιολογικός). Τί διατροφή ακολουθείτε; Σας παραθέτω κάποιες χρήσιμες διατροφικές συμβουλές οι οποίες θα ήταν ωφέλιμο να ακολουθήστε. Να θυμάστε όμως ότι σημαντικό ρόλο κατέχει και η ψυχολογική σας διάθεση. Πρέπει να έχετε ηθικό και σκέψη ότι μπορείς  να χάσεις αυτά τα κιλά.

  • Να τρως καθημερινά πρωινό (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως).
  • Ακολούθησε μικρά και συχνά γεύματα, για να αποφεύγονται οι βουλιμίες.
  • Τα προϊόντα σου να είναι κυρίως ολικής (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί/cream crackers σίκαλης), έτσι ώστε να ελέγχεις το αίσθημα πείνας- κορεσμού και να αποφεύγεις τα τσιμπολογήματα.
  • Κατανάλωσε υγρά όπως νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, χυμοί, ρόφημα κρόκου κοζάνης, που θα σε βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού αλλά και στο να νιώθεις ενέργεια.
  • Προσπάθησε καθημερινά να εντάξεις άσκηση που θα ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο το μεταβολισμό σου.

Αν δείτε ότι εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να χάσετε, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο, ο οποίος θα προσαρμόσει τη διατροφή σας στις πραγματικές απαιτήσεις του οργανισμού σας. 

Αστέριος Ματσούκας
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
email : 
astmatsoukas@gmail.com 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%