• Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 | 08:51
Θέλω να χάσω τα περιττά κιλά αλλά νομίζω πως έχω καταστρέψει τον μεταβολισμό μου. Θέλω να χάσω τα περιττά κιλά αλλά νομίζω πως έχω καταστρέψει τον μεταβολισμό μου.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...!

 

Ερώτηση: Είμαι 24 ετων, έχω ύψος 1,64 και είμαι 77 κιλά. Θέλω να χάσω τα περιττά κιλά αλλά με λάθος δίαιτες που έχω κάνω στο παρελθόν νομίζω πως έχω καταστρέψει τον μεταβολισμό μου. Επιπλέον έχω το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και μου είναι δύσκολο να ακολουθήσω μια διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα. Τί μπορώ να κάνω;

Απάντηση: Αγαπήτη, ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός και κατανοώ το άγχος σου να χάσεις κιλά αλλά πρέπει να έχεις θέληση επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρεις και πάνω από όλα το θέμα της υγείας σας που χρειαζεται μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή.

Όσο για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τα πράσινα λαχανικά να τα συνδυάζεις με ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια και καρότο, να μασάς πολύ καλά και να τρως σιγά, πρώτα τρώτε το κυρίως γεύμα και μετά τα λαχανικά, από λαχανικά (ντομάτα χωρίς φλούδα, κολοκύθια και καρότα βραστά) να τρώτε ότι ανέχεσαι αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα, ,να μην τρως άγουρα φρούτα και να αφαιρείτε τη φλούδα, αντίθετα να καταναλώνεις ώριμα φρούτα.

 

Έφη Δέδε
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
dede(a)logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
 θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%