• Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 | 19:01
Θέλω να χάσω περίπου 8-10 κιλά σε ένα μήνα, θέλω να αγαπήσω το σώμα μου ξανά Θέλω να χάσω περίπου 8-10 κιλά σε ένα μήνα, θέλω να αγαπήσω το σώμα μου ξανά

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση : Γεια σας. Είμαι 15 χρονών, με 1,60 ύψος και 57 κιλά. Έχω δοκιμάσει πολλών ειδών διατροφές και δεν έχω καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να χάσω περίπου 8-10 κιλά σε ένα μήνα, διότι έχω να πάω σε μια σημαντική εκδήλωση και θέλω να έχω επιτέλους το σώμα που πάντα ήθελα. Θέλω να αγαπήσω το σώμα μου ξανά. Βέβαια έχω ένα καλό. Όταν παίρνω και όταν χάνω κιλά, αυτό γίνεται αρμονικά, δηλαδή χάνω ή παίρνω από παντού. Γι' αυτό θα ήθελα να μου προτείνετε μια διατροφή-δίαιτα για να πετύχω το στόχο μου. Ευχαριστώ!

Απάντηση: Σύμφωνα με το δείκτη μάζας σώματος (22.2kg/m2),το βάρος σου θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να χάσεις κιλά. Η απαίτησή σου να χάσεις 8-10 κιλά/μήνα είναι εντελώς εκτός συστάσεων, μιας και η μηνιαία απώλεια ορίζεται στα 2-4 κιλά.

Εξάλλου, βρίσκεσαι στην εφηβεία και μία τέτοια υπερβολική μείωση βάρους θα ήταν επικίνδυνη για την ανάπτυξη και την υγεία σου, εφόσον αντιστοιχεί σε δείκτη μάζας σώματος (18,3kg/m2), που είναι ένδειξη ελλιποβαρούς.

Γεωργία Καπώλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος ΕΛ.Δ.Ε.
georgiakapoli@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%