• Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 | 16:36
Πόσες θερμίδες να καταναλώνει ένα κορίτσι 12 χρονών για να διατηρήσει σταθερό βάρος Πόσες θερμίδες να καταναλώνει ένα κορίτσι 12 χρονών για να διατηρήσει σταθερό βάρος

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Γεια σας. Θα ήθελα να μάθω πόσες θερμίδες την ημέρα πρέπει να καταναλώνει για να διατηρήσει σταθερό το βάρος ένα κορίτσι, ηλικίας 12 ετών, ύψος 1,53, κιλά 36 και άσκηση μέτρια (3,4 φορές την εβδομάδα).

Αγαπητή Ι.,

Αρχικά, το γεγονός ότι το κορίτσι βρίσκεται στην εφηβική ηλικία αυτό σημαίνει ότι έχει αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία καθώς ο ρυθμός ανάπτυξής του επιταχύνεται, οι ιστοί ωριμάζουν και αυξάνονται, τα όργανα του σώματος διπλασιάζονται σε μέγεθος και ο λιπώδης ιστός αυξάνεται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και στο συγκεκριμένο φύλο.

Όσον αφορά τις ημερήσιες θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει για να τις υπολογίσουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας χρησιμοποιώντας την εξίσωση ΕΑ:135,3-30,8* Ηλ (χρ)+ΦΔ*[10*Βάρος(kg)+934*Ύψος(m)]+25 (Κcal), όπου ΦΔ=1,31 εφόσον κάνει μέτρια δραστηριότητα. Οπότε οι ΕΑ είναι 2134 Kcal.

Βέβαια καλό θα ήταν να επισκεφτεί έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο για να της κάνει τις κατάλληλες μετρήσεις και να εκτιμήσει την γενικότερη κατάσταση του κοριτσιού βγάζοντας του μια διατροφή που θα στηρίζεται στη μεσογειακή διατροφή.

Χριστίνα Χαζίζα
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: christinahaziza@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%