Logodiatrofis.gr
Ο ειδικός απαντά...

Έχω θυρεοειδή και ο μεταβολισμός μου κοιμάται. Πρέπει να χάσω βάρος. Μπορείτε να μου δώσετε μια λύση

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση : Καλησπέρα. Είμαι 35 ετών με 1,67 ύψος και 85 κιλά. Μετά από ένα χειρουργείο από 63 κιλά έφτασα στα 120. Κατάφερα με πολύ κόπο να χάσω 35 κιλά μέσα σε δύο χρόνια. Θέλω να πάω στα 60, αλλά πλέον ο οργανισμός μου έχει καταρρεύσει. Έχω θυρεοειδή και ο μεταβολισμός μου κοιμάται. Δεν μπορώ να φάω κάποια πράγματα λόγω εντέρου και κάποιες αλλεργίες, ούτε μπορώ να πάω γυμναστήριο λόγω πόνου στα ποδιά και στη μέση. Με έχει πάρει από κάτω. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Πρέπει να χάσω βάρος. Μπορείτε να μου δώσετε μια λύση; Ευχαριστώ!

Απάντηση: Οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνεται ανέρχονται στις 1200-1500kcals.

Από τη στιγμή που ο Θυρεοειδής σου ρυθμίζεται από το χάπι δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να χάσεις βάρος

Η αύξηση του μεταβολισμού σημαίνει ότι το σώμα σας καίει θερμίδες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτσι, αν ο μεταβολισμός σας είναι υψηλός, το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμη και όταν δεν εργάζεστε σκληρά ή δεν κάνετε γυμναστική. Ένας υποτονικός μεταβολισμός μπορεί να είναι η αιτία για να ξεκινήσετε να παίρνετε βάρος  ή να μην χάνετε επειδή καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από τι καίει το σώμα σας.

  • Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε το πρωινό στο καθημερινό σας πρόγραμμα (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως).
  • Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσουν το μεταβολισμό σας είναι να προσθέσετε τα μπαχαρικά στο φαγητό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό χρώμιο με την διατροφή σας. Το Χρώμιο βοηθάει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες και να ενισχύει το κάψιμο του λίπους. Τροφές που περιέχουν αρκετό Χρώμιο είναι το κρέας, τα αβγά, οι πράσινες πιπεριές, τα μήλα, οι μπανάνες και το σπανάκι. 120mcg καθημερινά είναι αρκετά για το οργανισμό σας να αυξήσει το μεταβολισμό.
  • Άλλος τρόπος για να αυξήσετε το μεταβολισμό είναι να προσέχετε τι πίνετε. Τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες αναδεικνύουν την ικανότητα της καφεΐνης να επιταχύνει το μεταβολισμό και να τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωσή της. Επιπρόσθετα, η καφεΐνη βοηθά στη λιπόλυση, λόγω του ότι μειώνει την παραγωγή ενός ενζύμου (φωσφοδιεστεράση) που αυξάνει την αποθήκευση λίπους. Όσον αφορά στην κυτταρίτιδα, αυτή αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, καθώς δημιουργείται από το συνδυασμό διάφορων αιτιών (π.χ. στρες, δυσκοιλιότητα, κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, έλλειψη άσκησης) και επιδεινώνεται  από τα θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα. Τα καφεϊνούχα ροφήματα, όπως ο καφές  δεν κατατάσσεται σε αυτά, μιας και οι θερμίδες του είναι ελάχιστες και όταν τον καταναλώνουμε χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γάλακτος ή σιροπιού, δεν θα πάρουμε παραπάνω από 2 θερμίδες. Ταυτόχρονα, με πρόσφατες οδηγίες του Ινστιτούτου Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α όλα τα καφεϊνούχα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, όπως είναι και ο καφές συμβάλλουν στην ενυδάτωση, σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό.
  • Το που τρώτε έχει την ίδια σημασία με το τι τρώτε. Όταν παίρνετε το πρωινό σας δοκιμάστε να είστε κοντά σε κάποιο παράθυρο, ώστε να απορροφήσετε κάποιες ακτίνες του ήλιου. Το έντονο φως αυξάνει το μεταβολισμό σας και σας βοηθά επίσης στην αύξηση των οστών και της μυϊκής δύναμης. 
  • Όταν σχεδιάζετε τα γεύματα σας πάντα να προσθέσετε στην διατροφή σας ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι γεμάτα από βιταμίνη C, αλλά αν προσθέσετε 500mg την ημέρα στην διατροφή σας μπορεί να κάψετε έως και 39% περισσότερο λίπος όταν ασκήστε
  • Αν θέλετε πραγματικά να προσπαθήσετε για την άμεση αύξηση του μεταβολισμού σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τρώτε περισσότερα μικρά γεύματα στην διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που τρώτε, βοηθάτε στην αύξηση του μεταβολισμού σας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, τα πιο συχνά γεύματα μπορούν να ας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ή να κρατήσετε το υγιεινό βάρος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ