Ειδήσεις

Πεπόνι | Ένα από τα πιο δροσερά φρούτα του καλοκαιριού Τροφογνωσία

Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες, μόλις 64 θερμίδες το ένα φλιτζάνι

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα όπως:

1. Βιταμίνη C

Είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων  και στην υγεία των οστών και των δοντιών . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα

 Ένα 1 φλιτζάνι πεπόνι παρέχει 65 mg βιταμίνης C.

2. Η βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης  προωθώντας την  υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.

3. Κάλιο

Το κάλιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο  για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς . Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση καθώς και τη μείωση των επιπτώσεων των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 4.700 mg καλίου ανά ημέρα .

Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα καλίου, με 473 mg σε 1 φλιτζάνι.

Νάσια Μπούνταλη
Φοιτ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
nasia_budali @ yahoo.gr

Δείτε επίσης

Μέλι, μια ανεξάντλητη πηγή νεότητας

Μέλι, μια ανεξάντλητη πηγή νεότητας

Η χρησιμότητα του μελιού στην παραδοσιακή ιατρική είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ενισχύεται με νεότερες έρευνες που αποδεικνύουν τη δράση του μελιού ως φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες.!

Φρούτα: Φίλος ή εχθρός στην βελτίωση της σύστασης του σώματος μας?

Φρούτα: Φίλος ή εχθρός στην βελτίωση της σύστασης του σώματος μας?

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα λίπους στο σώμα. Και δικαίως: Υπάρχουν πολλές έρευνες και μελέτες που δείχνουν μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης ζάχαρης και της παχυσαρκίας.Αλλά τι γίνεται με τα φρέσκα φρούτα;!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία