• Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020 | 17:12
Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα Το UNCLE BEN’S® και το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ προτρέπουν τους γονείς να μαγειρεύουν μαζί με τα

Περισσότερες οικογενειακές στιγμές – Πιο υγιεινά γεύματα!

Μία κοινωνική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρέψουν μαζί με τα παιδιά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μια ζωή!

Το UNCLE BEN’S®,  συνεχίζει δυναμικά την κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γονέων στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και τους καλεί δημιουργικά να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους.

Έρευνες δείχνουν πώς οι οικογένειες που μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές γεύματος τώρα & στο μέλλον. Πράγματι, τα παιδιά που γευματίζουν με την οικογένειά τους, τρέφονται πιο υγιεινά ως ενήλικες, έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, και επιλέγουν στη διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Η πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική – μια δεξιότητα που θα τους είναι χρήσιμη για όλη τους τη ζωή! Ταυτόχρονα ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί!

Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΟΣΑ  (Health at a glance 2015), σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα (με τα αγόρια να «προηγούνται») είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού αλλά και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Το UNCLE BEN’S®, με μία σειρά από ενέργειες, ευαισθητοποιεί τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας εστιάζοντας στη διασκεδαστική πλευρά της μαγειρικής!

Στο πλαίσιο του προγράμματος:

  • Έρχεται  o  μεγάλος digital διαγωνισμός Ben's BeginnersΤΜ, που έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους! Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben's® και ανεβάστε τη στο Instagram με hashtag #BensBeginnersGR.

Στις 16 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει μια πλήρη εντοιχισμένη κουζίνα Bosch, ενώ ο 2ος και 3ος προϊόντα Uncle Ben’s για ένα χρόνο.

Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού: Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου  έως Κυριακή 14 Οκτώβρη

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www. bensbeginners.gr

Μαγειρεύουμε οικογενειακά, παίζοντας και μαθαίνοντας!

Γεμίστε μια ωραία τσάντα με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όλα τα καλά, φορέστε ποδιές και αφήστε την κουζίνα να γεμίσει παιδικές φωνές και τέλειες μυρωδιές! Γιατί, όταν καλείτε τα παιδιά να γίνουν μικροί σεφ, όχι μόνο δένεται περισσότερο η οικογένεια, αλλά τα βοηθάτε να αναπτύξουν τη φαντασία τους, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα ένα σωρό πράγματα!

 Να, λοιπόν, μερικές μόνο ιδέες για το τι μπορείτε να τους ζητήσετε να κάνουν στην κουζίνα!

Αν είναι κάτω από 3 ετών: ζητήστε τους να βοηθήσουν στο στρώσιμο του τραπεζιού και στο πλύσιμο λαχανικών. Έτσι θα τους μιλήσετε και για την ασφάλεια, τη δική τους και των τροφίμων!

Αν είναι από 3 έως 5 ετών: δώστε τους κουπ-πατ, όχι μόνο για να φτιάξουν κουλουράκια, αλλά ακόμη και για να δώσουν σχήμα στο ρύζι όταν το σερβίρετε. Επίσης, ζητήστε τους να προσθέσουν τα υγρά συστατικά της συνταγής και δείξτε τους πώς να τα μετρούν.

Αν είναι από 6 έως 8 ετών: αφήστε τα να κόψουν λαχανικά και μυρωδικά με το ψαλίδι ασφαλείας και ζητήστε τους να βοηθήσουν στο ζύγισμα και το μέτρημα των υλικών.

Αν είναι από 9 έως 12 ετών: πάρτε τα μαζί σας στο μανάβικο για να διαλέξετε τα φρούτα και τα λαχανικά και, επίσης, δείξτε τους πώς να χρησιμοποιούν απλές οικιακές συσκευές.

Για παιδιά πάνω από 12 ετών: βρείτε μια απλή συνταγή και καθοδηγήστε τα να την ετοιμάσουν μόνα τους, από την αρχή μέχρι το τέλος

 Για παιδιά κάθε ηλικίας: χρησιμοποιήστε ειδικά κουταλάκια δοσομετρητές και μάθετε τα χρώματα, τις ποσότητες αλλά και την έννοια της ακρίβειας!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%