• Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 | 11:45
Η Σωστή Διατροφή του Μαθητή Η Σωστή Διατροφή του Μαθητή

Η Σωστή Διατροφή του Μαθητή | Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης

Από τη μία η «δυτικοποιημένη» διατροφή που σήμερα ακολουθούν τα παιδιά και το λεγόμενο «κατοχικό σύνδρομο» των γονέων και των παππούδων και από την άλλη η καθιστική ζωή και οι ατελείωτες ώρες που δαπανούν τα παιδιά μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την τηλεόραση, αλλά και οι αυξημένες σχολικές τους υποχρεώσεις, που δεν τους επιτρέπουν να διαθέτουν χρόνο για παιχνίδι – δημιουργούν όλες εκείνες τις συνθήκες που ευνοούν την ανεξέλεγκτη αύξηση του σωματικού τους βάρους.

Το γεγονός αυτό σκιαγραφεί εδώ και χρόνια μια ζοφερή πραγματικότητα για μια χώρα κι ένα λαό που αν μη τι άλλο δίδαξε τις αρχές τις διατροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο αν προστεθεί και το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά «επιβαρύνονται» με γονίδια παχυσαρκίας, τα οποία τους τα έχουν μεταφέρει οι υπέρβαροι ή/και παχύσαρκοι γονείς τους.

Επομένως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει από τα μαθητικά χρόνια να υιοθετούνται σωστές συνήθειες διατροφής που θα συνοδεύουν τα παιδιά και σε όλη την ενήλικη ζωή τους.

Η επιλογή αυτή αρχικά θα βοηθήσει τους μαθητές στη σωστή ανάπτυξή τους, στην καλύτερη σωματική σύσταση, στις επιδόσεις τους στα μαθήματα αλλά και στα αθλήματα, και φυσικά στον περιορισμό των μεταβολικών κινδύνων στη συνέχεια.

Επιπλέον, η κατεύθυνση αυτή είναι περισσότερο επιθυμητή, παρά αργότερα να γίνει προσπάθεια διόρθωσης μίας ήδη λανθασμένης διατροφικής πρακτικής.

Προς την κατεύθυνση αυτή φιλοδοξεί να συμβάλει η συγκεκριμένη έκδοση.

Στόχος του νέου βιβλίου του Δρα. Δημήτρη Γρηγοράκη, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά, είναι να σας προτείνει έναν οδηγό μαθητικής διατροφής σε όλα τα στάδια, ο οποίος περιλαμβάνει αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διαχείριση του πολύπλοκου αυτού θέματος.

Παρατίθενται επίσης αποτελεσματικές λύσεις διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, προκειμένου οι μαθητές και οι γονείς τους να έχουν στη διάθεσή τους έναν απόλυτο σύμβουλο παιδικής υγείας.

Διατροφικά κουίζ αξιολόγησης διατροφικών συνηθειών, ημερολόγια διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, αλλά και παιχνίδια βρίσκονται στη διάθεσή σας για περισσότερη εμβάθυνση.

Τέλος, ένα δεκαπενθήμερο διατροφικό πρόγραμμα για καλύτερες επιδόσεις και 20 απολαυστικές συνταγές συμπληρώνουν τον υπερπλήρη αυτό διατροφικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία του παιδιού σας και να καταπολεμήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την παιδική παχυσαρκία.

Μορφή: Μαλακό εξώφυλλοΈτος έκδοσης: 2019Αριθμός σελίδων: 128Κωδικός ISBN-10: 9606351068Κωδικός ISBN-13: 9789606351068Διαστάσεις: 28×21

Τιμή: 12,00 €

Με την παραγγελία του βιβλίου σας κάνουμε ΔΩΡΟ το εγχειρίδιο "Μυστικά διατροφής για παιδιά" .

*Διατίθεται ως Έκδοση Περιοδικού

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ «Σωστή Διατροφή του Μαθητή»

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας:

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%