• Κυριακή, 05 Απρίλιος 2020 | 06:01
Οι βρεφικές κρέμες θα με βοηθήσουν να πάρω βάρος; Οι βρεφικές κρέμες θα με βοηθήσουν να πάρω βάρος;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Θέλω να πάρω βάρος. Οι βρεφικές κρέμες θα με βοηθήσουν; Πόσες φορές την ημέρα και πόσα σκουπ να πάρω; Στον μήνα θα δω σημαντική αύξηση βάρους;

Μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές που ακολουθείται για την αύξηση του σωματικού βάρους είναι η προσθήκη επιπλέον τροφίμων με τη μορφή σνακ ή μικρών γευμάτων για τη πρόσληψη θερμίδων, πρωτεϊνών και μικροθρεπτικών συστατικών.

Παραδείγματα τέτοιων σνακ περιλαμβάνουν:

  • Γιαούρτι (με μέλι/δημητριακά/ξηρούς καρπούς)
  • Κρέμες με βάση το γάλα (π.χ. άνθους αραβοσίτου)
  • Βρεφικές κρέμες
  • Τοστ
  • Τυρί με κράκερ/ψωμί

Αντίστοιχα, η ενθάρρυνση της κατανάλωσης θρεπτικών ροφημάτων σε αντικατάσταση του σκέτου καφέ, τσαγιού ή νερού, αποτελεί, επίσης, πρακτική ενίσχυσης της διαιτητικής πρόσληψης.

Επιπλέον, τα υγρά συνήθως προκαλούν λιγότερη πληρότητα και ίσως αποτελούν καλύτερες εναλλακτικές για άτομα με φτωχή όρεξη. Παραδείγματα τέτοιων ροφημάτων είναι: ροφήματα με βάση το γάλα [σοκολάτα, ξινόγαλα/αριάνι, μιλκσέικ, καφές με ολόπαχο γάλα ή εμπλουτισμένο γάλα, smoothies (ροφήματα με παγωμένα φρούτα και γάλα ή γιαούρτι)],  σούπες (ιδιαίτερα κρεμώδεις ή βελουτέ),  χυμοί φρούτων.

Η ποσότητα και η συχνότητα των γευμάτων εξαρτάται από τη συνολική ενεργειακή σας πρόσληψη και σίγουρα από τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά σας.

Νάντια Αναγνωστή
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%