• Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 | 19:04
Χάνω δύσκολα και για να χάσω πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ Χάνω δύσκολα και για να χάσω πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

EρώτησηΈχω ύψος 1.65, είμαι 26 ετών και αυτό τον καιρό είμαι 70 κιλά. Και λέω αυτόν τον καιρό γιατί μέχρι πριν 5 μήνες ήμουν 75! Χάνω δύσκολα και για να χάσω πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ. Έχω αρχίσει να κουράζομαι γιατί νιώθω πεινασμένη συνέχεια και δεν μπορώ να κάνω καμία ατασθαλία.Σας παρακαλώ, πείτε μου τι να κάνω για να πάω στα κιλά που αναλογούν για το ύψος μου. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα χάσω ποτέ!

Απάντηση: Σύμφωνα με το με το Δείκτη μάζας σώματος το εύρος του φυσιολογικού βάρους για το ύψος σου κυμαίνεται από 58-68kg και ιδανικά είναι καλό να βρίσκεστε κάπου ενδιάμεσα δηλαδή στα 62kg.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας εφαρμόζοντας συχνότητα γευμάτων, κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), πρόσληψη άφθονων φρούτων, λαχανικών και υγρών (νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), περιορισμό γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα (π.χ.περπάτημα) και να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να φτάσει το επιθυμητό βάρος. Μην ενθουσιάζεστε με τη γρήγορη απώλεια βάρους, διότι όσο γρήγορα θα χάσετε τα κιλά, τόσο εύκολα θα τα ξαναπάρετε, αν δεν έχετε μάθει να τρώτε σωστά. Επίσης, θα βοηθούσε η καταγραφή ενός ημερολογίου διατροφής, ώστε να ελέγχετε καλυτέρα τι τρώτε.

Ωστόσο, για να έχετε ένα συστηματικό αποτέλεσμα θα ήταν προτιμότερο να επισκεφτείτε πτυχιούχο διατροφολόγο, ο οποίος θα οργανώσει διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Έφη Δέδε
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
dede(a)logodiatrofis.gr
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
   θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%