• Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 | 19:09
Ζυγίζω 80 κιλά και πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας Ζυγίζω 80 κιλά και πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Είμαι 60 χρονών με ύψος 1.50, ζυγίζω 80 κιλά και πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας. Θέλω να αδυνατίσω και να φτάσω τα 60 κιλά αλλά δεν μπορώ και έχω απογοητευτεί. Τι μπορώ να κάνω;

Καλησπέρα,

Σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματός σας, ο οποίος είναι 35,6 kg/m2 βρίσκεστε στα όρια παχυσαρκίας τύπου ΙΙ με αυξημένο κίνδυνο συνοσηρότητας (με όρια 35,0-39,99 kg/m2).

Θα πρέπει λοιπόν να φτάσεις στα 55-60 κιλά στο ιδανικό σου βάρος δηλαδή, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός απώλειας θα είναι αργός και σταδιακός χάνοντας 0,5-1 κιλό την εβδομάδα.

Όσον αφορά την ασθένεια από την οποία νοσείτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια νευρολογική νόσος που συνδέεται άμεσα με την διατροφή, η οποία μπορεί να διαδραματίσει προστατευτικό ρόλο και να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου εάν εφαρμοστεί και τηρηθεί κατάλληλα από τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, μια ισορροπημένη διατροφή πέρα από την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε καθώς και να ενισχύσετε το νευρικό σας σύστημα. Θα πρέπει λοιπόν η διατροφή σας να περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άφθονα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας, το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λίπους, γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο και να πίνετε πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί.

Θα πρέπει να αποφεύγετε το κόκκινο κρέας, τα λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Συμπερασματικά, ένα διαιτολόγιο βασισμένο στη Μεσογειακή Διατροφή θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην αύξηση της ευεξίας όσο και στην πρόληψη των υποτροπών που μπορεί να εμφανίσετε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη: https://logodiatrofis.gr/vivlia-logodiatrofis/autoanosa-anosopoihtiko-diatrofi

Χριστίνα Χαζίζα
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: christinahaziza@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%